top of page
mart_edited.jpg

Martine Tanghe overleden

Met een diepbedroefd hart en een schok die de hele media wereld doet beven, betreuren we het verlies van een iconische journaliste, Martine Tanghe. In stilte vocht ze tegen een moedige strijd met kanker, een ziekte die bijna alleen bekend was bij haar naaste familie. Haar plotselinge overlijden heeft niet alleen mij persoonlijk diep geraakt, maar ook vele anderen die haar als een voorbeeld zagen.

Een vrouw met klasse, die heel haar carrière lang een toonbeeld was van professionaliteit en een ambassadeur van mooi en helder Nederlands. Haar professionele manier van presenteren en haar vermogen om complexe nieuwsverhalen op een toegankelijke manier te brengen, maakten haar een geliefd en gerespecteerd persoon in de media.

Vorige donderdag, 20 juli, ontving Martine Tanghe nog het prestigieuze ereteken van Commandeur in de Kroonorde, een erkenning die ze meer dan verdiende voor haar onschatbare bijdrage aan de journalistiek.

 

Het was in november 2020, midden in de coronapandemie, dat Martine met pensioen ging. Haar afscheidswoorden waren toen: "Ik zal u missen. Hou het veilig, hou vol, het komt allemaal weer goed." Die woorden betekenen nu des te meer voor ons, omdat we haar warme stem zullen missen in tijden van onzekerheid.

Martine Tanghe was al mijn favoriete nieuwsanker sinds ik een klein kind was. Haar aanwezigheid in de woonkamer tijdens het journaal had iets geruststellend en vertrouwd. Jaren later is ze altijd een soort van voorbeeld gebleven voor mij. Haar pensioen in 2020 was al een jammer moment, maar het nieuws van haar overlijden is ontzettend moeilijk te bevatten.

Als journaliste heeft ze ons keer op keer bewezen dat ze een bron van integriteit was, altijd op zoek naar de waarheid en strevend naar eerlijke en objectieve verslaggeving.

 

Martine Tanghe zal voor altijd worden herinnerd als een geweldige journaliste, een voorbeeld voor velen, en een vrouw wiens passie voor haar vak en haar warme persoonlijkheid onuitwisbare indrukken hebben achtergelaten.

 

In deze donkere tijd van rouw en verdriet delen we onze innige deelneming met haar familie, vrienden en collega's. Moge haar ziel rusten in vrede en mogen we haar herinneren met een glimlach. Vaarwel, Martine Tanghe, je blijft voor altijd in onze gedachten en harten.

En om af te sluiten met Martine haar woorden: "Ik zal u missen. Hou het veilig, hou vol, het komt allemaal weer goed."

bottom of page