top of page

"Vaarwel aan een Stijlicoon: Jane Birkin's Tijdloze Nalatenschap"

jane.jpg

Het geliefde stijlicoon, de blueprint van het “messy french girl aesthetic”, Jane Birkin, is overleden op 76 jarige leeftijd. 

 

Geboren te London in 1946, betoverde Jane Birkin de wereld met haar engelachtige schoonheid, maar ze was veel meer dan een mooi gezicht. 

Ze was een veelzijdige artieste, muziekante en actrice, en ze verscheen in bekende films zoals La Piscine, Death on the Nile (1978) en Evil Under the Sun. 

 

Het was niet alleen haar talent dat haar bekendheid gaf, maar ook haar turbulente relatie met Serge Gainsbourg in de jaren ‘60 en ‘70. Dit iconische paar bracht meerdere artistieke projecten uit, onder meer het bekende nummer "Je t'aime... moi non plus". 

 

En alsof dit alles nog niet genoeg was, was Birkin ook een groot icoon in de mode-industrie. Dankzij een toevallige ontmoeting tussen Jane en Jean-Louis Dumas, de toenmalige voorzitten van Hermès. Dit leidde tot het ontstaan van een van de meest begeerde, tijdloze mode accessoires, de Birkin bag. 

 

Ze gebruikte haar bekendheid om op te komen voor talloze humanitaire en milieukwesties. Haar betrokkenheid bij organisaties zoals Amnesty International en Greenpeace geeft haar compassie en betrokkenheid bij de wereld om haar heen weer. 

Rust in vrede, Jane Birkin. Je muziek, je stijl en je geest zullen voor altijd voortleven, en je zult voor altijd een plek hebben in de geschiedenis van de mode en de wereld van de kunst.

bottom of page