top of page
meghan-harry-gty-moe-07-230517_1684333961816_hpMain_16x9_1600.jpg

Diana all over again?

Prins Harry en Meghan Markle, het bekende koninklijke paar uit het Verenigd Koninkrijk, zijn onlangs betrokken geraakt bij een angstaanjagende achtervolging met paparazzi na een prijzenceremonie in New York. Volgens een woordvoerder van de prins evolueerde de situatie tot een "bijna catastrofale auto-achtervolging" die meer dan twee uur duurde.

Na een glamoureuze awardshow wilden Harry en Meghan met de taxi terugkeren naar hun hotel, maar al snel werden ze geconfronteerd met een horde paparazzifotografen die hen op de hielen zaten. De woordvoerder van prins Harry benadrukte de meedogenloze aard van de achtervolging, die resulteerde in verschillende bijna-botsingen met andere voertuigen, voetgangers en zelfs twee politieagenten.

Hoewel het begrijpelijk is dat er interesse is in beroemde publieke figuren zoals Harry en Meghan, mag dit nooit ten koste gaan van iemands veiligheid. De woordvoerder drukte zijn bezorgdheid uit over de gebeurtenissen en benadrukte dat de veiligheid van het paar altijd prioriteit moet hebben.

Opvallend genoeg bleek uit navraag bij de New Yorkse politie door de BBC dat zij geen onmiddellijke kennis hadden van het incident. Dit roept vragen op over de ernst van de achtervolging en de mogelijke betrokkenheid van de paparazzi.

Het incident doet velen onvermijdelijk denken aan het tragische lot van Harry's moeder, prinses Diana. In 1997 kwam zij om het leven tijdens een auto-ongeluk in Parijs, waarbij de auto waarin ze zich bevond op dat moment eveneens op de vlucht was voor paparazzi. De vergelijking met het lot van prinses Diana brengt de kwestie van de grenzen van persoonlijke levenssfeer en veiligheid opnieuw onder de aandacht. Hoewel Harry en Meghan ongetwijfeld gewend zijn aan een zekere mate van media-aandacht, moet er een duidelijke grens zijn tussen nieuwsgierigheid en inbreuk op privacy.

bottom of page