top of page
meghan-harry-gty-moe-07-230517_1684333961816_hpMain_16x9_1600.jpg

Diana all over again?

Prins Harry en Meghan Markle, het bekende koninklijke koppel uit het Verenigd Koninkrijk, zijn onlangs betrokken geraakt bij een achtervolging met paparazzi na een prijzenceremonie in New York. Volgens een woordvoerder van de prins evolueerde de situatie tot een "bijna catastrofale auto-achtervolging" die meer dan twee uur duurde.

Na een grote awardshow wilden Harry en Meghan met de taxi terugkeren naar hun hotel, maar al snel werden ze geconfronteerd met een hoop paparazzi-fotografen die hen achtervolgden. De woordvoerder van prins Harry benadrukte 'de meedogenloze aard' van de achtervolging, die resulteerde in verschillende bijna-botsingen met andere voertuigen, voetgangers en zelfs twee politieagenten.

Hoewel het begrijpelijk is dat er interesse is in beroemde publieke figuren zoals Harry en Meghan, mag dit uiteraard nooit ten koste gaan van iemands veiligheid. De woordvoerder van de prins sprak over zijn bezorgdheid over de gebeurtenissen en benadrukte dat de veiligheid van het paar altijd prioriteit moet zijn.

Het incident doet velen denken aan het tragische incident van Harry's moeder, prinses Diana.

In 1997 kwam zij om het leven tijdens een auto-ongeluk in Parijs, waarbij de auto waarin ze zich bevond op dat moment ook op de vlucht was voor paparazzi. Deze vergelijking met het leven van prinses Diana maakt mensen weer bewust van de grenzen van privacy en veiligheid.

Hoewel Harry en Meghan ongetwijfeld gewend zijn aan een zekere mate van media-aandacht, moet er een duidelijke grens zijn tussen nieuwsgierigheid en inbreuk op privacy.

bottom of page